Készítsen saját konyhai szappant? A konyhai szappan nem olyan szappan, amelyet a konyha tisztítására használnak. Ehelyett a konyhai szappant arra használod, hogy a konyhában végzett munka után alaposan megtisztítsd a kezed. A konyhai szappan különleges tulajdonságokkal rendelkezik: hámlaszt, táplál és megköti a kellemetlen szagokat. Készítsen saját konyhai szappant? Jó ötlet!
Készítsen saját konyhai szappant – mi kerül a konyhai szappanba
A klasszikus konyhai szappan általában kávét tartalmaz, ezért gyakran kávészappanként is emlegetik. A kávé a kellemetlen szagokat úgy távolítja el, hogy megköti, majd elszállítja azokat. Ez teszi a kávét ideális konyhai szappanhoz. Aki frissen főz és sok fokhagymát, hagymát és halat kezel, az bizonyára ismeri a kezén és ujjain elhúzódó szagok problémáját. A konyhai szappanok segítségével azonban ezek a szagok gyorsan és kíméletesen eltávolíthatók. Ugyanis a 7-10 százalékos lúghiánnyal/szuperzsírosítással a kezek is ápoltak az intenzív tisztítás során. A hámlasztó szappan alkalmas arra is, hogy a vágás vagy gyúrás utáni maradékot eltávolítsa a kézről. Ehhez egyszerűen használjon kávéport hámlasztó összetevőként a kávés szappanban.
Konyhai szappan receptje
- 150 g babassu olaj
- 150 g rizscsíraolaj
- 120 g repceolaj
- 30 g kakaóvaj
- 30 g shea vaj
- 20 g ricinusolaj
- 150 g desztillált víz, kávénak lefőzve és jól lehűtve
- 2 teáskanál kávépor
- Kérjük, a NaOH mennyiségét a kívánt szuperzsírosítás / lúghiány függvényében számolja ki saját maga.
- Gracefruit parfümolaj Pörkölt kávé vagy más illatanyag (nem kötelező)
Készítsd el a saját konyhaszappanodat – így készül:
- Főzzünk erős kávét desztillált vízzel, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a kávé egy részét fagyassza le, a többit pedig tegye hűtőbe. A lúgot a fagyasztott és lehűtött kávéból a szokásos módon, a biztonsági szabályok betartásával készítsd el.
- Olvasszuk fel a babassu olajat, adjuk hozzá a kakaóvajat és a shea vajat, és alacsony hőfokon olvasszuk fel. Adjuk hozzá az olajokat, és hagyjuk kihűlni a keveréket.
- Ha szükséges, mérjük ki az illatanyagot, és készítsük el a kávéport.
- Adja a lúgot a zsírokhoz, és keverje a keveréket homogénre, majd dolgozzon tovább a botmixerrel. Amikor a ragasztó besűrűsödött, keverje bele az illatanyagot és a kávéport.
- Öntse a ragasztót a kívánt szappanformába. Fedje le és szigetelje le a formát, hogy elősegítse a gélfázist .
- 24 óra elteltével kiveheti a konyhaszappant a formából. Ezt követően azonban körülbelül 6 hétig kell tárolni és érlelni, mielőtt felhasználható lenne.
Szappanszalagok konyhai szappanhoz
Különösen, ha a szappant ajándékba szeretné adni (vagy a konyhában dekoratív tárolásra), jó, ha szépen becsomagolja a szappant. Miért ne használhatná a letölthető szappanbanderollák egyikét? A letöltési területen mostantól a konyhai szappanokhoz is találsz egy gyönyörű szappanszalagot.
Be the first to comment