Szappan recept: Borotválkozó szappan sztearinsavval

Készítsen saját szappant sztearinsavval: az ideális borotvaszappan

Borotvaszappan

Ha enyhe és tápláló borotvaszappant szeretne, amely sok stabil habot fejleszt, akkor sztearinsavval készítsen saját borotvaszappant. A sztearinsav ugyanis valóságos habhegyeket hoz létre a borotvaszappanban. Ennek a szappannak a habja stabil marad, ami különösen fontos egy borotvaszappan esetében. Az egyetlen hátránya: a sztearinsavat nehéz feldolgozni, ha maga készít szappant. Ezért itt találsz tippeket a szappankészítéshez, szappanreceptet és természetesen útmutatót a saját borotvaszappan sztearinsavval történő elkészítéséhez.

Miért borotvaszappan?

A borotvaszappanok ideálisak a férfiak és nők bőrének borotválásához. A természetes szappan lúgos pH-értéke miatt a szőrzet enyhén megduzzad, így puhábbá és könnyebben borotválhatóvá válik. A borotvaszappan természetes glicerin tartalma táplálja a bőrt borotválkozás közben, és puhává, rugalmassá teszi.

A hagyományos borotválkozási termékekkel, például habbal vagy géllel történő borotválkozással ellentétben a borotvaszappanokkal történő borotválkozás nem szárítja ki annyira a bőrt, és a legtöbb esetben akár utólagos ápolás nélkül is megteheti (legalábbis megtehetné).

További előnye természetesen, hogy a borotvaszappanok nagyon gazdaságosak, és igazán olcsón elkészíthetők saját magunknak.

Van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor saját borotvaszappant készítesz. A megfelelő összetevők kiválasztásán kívül ide tartozik a túlzsírozás vagy alulzsírozás mértéke is. A borotvaszappan fontos tulajdonságait és a legjobb összetevőket már tárgyaltam a„Készítsd el a saját szappanodat” című cikkben:Borotvaszappan” című cikkében. Most egy nagyon jól habzó, különösen tápláló és termékeny borotvaszappan sztearinsavas szappan receptjét szeretném bemutatni. A sztearinsav nagyszerű adalékanyag a házilag készített borotvaszappanokban. Mivel azonban az adalékanyaggal nehéz dolgozni, a saját borotvaszappan készítése sztearinsavval nem egyszerű, és inkább tapasztalt szappankészítőknek való.

Ön kevésbé tapasztalt, de mégis szeretne saját borotvaszappant készíteni? Akkor nézze meg az egyszerű borotvaszappan készítéséről szóló cikkemet. Ott találsz egy borotvaszappan receptet sztearinsav vagy vegyes szappanosítás nélkül. Ez tehát ideális recept kezdőknek.

Készítsen saját borotvaszappant sztearinsavval

A sztearinsav ideális adalékanyag a borotvaszappanokban, mivel gazdag és stabil habot biztosít. Ez különösen fontos borotválkozáskor.

A szappan habképző tulajdonságainak további javítása érdekében ricinusolajat és habosító zsírokat használunk nagy koncentrációban. A babassuolaj és a pálmamagolaj gyengéden habzó zsiradékként található meg ebben a receptben, amelyek bőséges, gazdag habot biztosítanak. Vegyes szappanosítást is alkalmaznak itt, mivel ez is javítja a habképző tulajdonságokat.

A hozzáadott selyem még krémesebbé és lágyabbá teszia szappan habját. A sheavaj és a mandulaolaj táplálja a bőrt borotválkozás közben, és megelőzi az irritációt.

A receptben glicerint is használtak, hogy javítsa a borotvapenge siklási tulajdonságait a bőrön. A szuperzsírosítást 6 %-ban számolták ki.

Készítsen saját szappant: Szappanrecept kb. 1 kg szappanhoz

Elkészítése a biztonsági előírások betartásával:

  1. Először készítse el a lúgot: Mérje ki a NaOH-t és a KOH-t egy külön edényben. Mérje ki a lúgos edénybe a desztillált vizet is. Most a legjobb, ha a mosogatóban dolgozunk, és hagyjuk, hogy a NaOH és a KOH pelyhek lassan és óvatosan csorogjanak a vízbe. Keverje folyamatosan.
  2. Amint a NaOH és a KOH teljesen feloldódott, adjuk a lúghoz a selymet, és óvatosan keverjük össze. A lúgnak nagyon forrónak kell lennie ahhoz, hogy a selyem teljesen feloldódjon. Ezért ebben a receptben nem használunk hideg vizet. Amint a selyem is feloldódott, a lúgot tartalmazó edényt félre lehet tenni.
  3. Mérjük ki a babassuolajat és a pálmamagolajat egy serpenyőbe, és olvasszuk fel őket a tűzhelyen. Ezután vegyük le a serpenyőt a tűzről, és a forró zsírokban olvasszuk fel a sheavajat. Most adjuk hozzá az olajokat, keverjünk össze mindent jól, és hagyjuk a zsíros keveréket kihűlni.
  4. Közben elkészítheti az összes többi hozzávalót.
  5. Amikor a zsírok és a lúg elérik a 40 °C körüli hőmérsékletet, a két fázist össze lehet egyesíteni. Ehhez adja a lúgot a serpenyőben lévő zsírokhoz, és keverje össze az egészet egy kanállal. Most használja a botmixert.
  6. A nagy mennyiségű sztearinsav miatt a szappanragasztó gyorsan megköt. Ha a ragasztó elválik vagy pelyheket képez, annál erőteljesebben keverje. Rövid idő múlva a szappanragasztó fehér és homogén lesz.
  7. Most adjuk hozzá a glicerint és az illóolajokat, és óvatosan keverjük össze.
  8. Kívánság szerint most már a márványozás is hozzáadható. Öntse a szappanragasztót a szappanformába és szigetelje le.
  9. 24 óra elteltével vegye ki a formából, vágja ki és hagyja érlelődni körülbelül 6 hétig.

Saját szappankészítés

A megadott szappanrecept nem tartalmaz információt a szükséges KOH és NaOH mennyiségéről. Ezeket könnyedén meghatározhatja saját maga a szappankalkulátor segítségével. Ha még soha nem készített szappant saját maga, akkor érdemes részletesen tájékozódnia a témáról, és nem csak úgy nekilátni a szappankészítésnek! Ezért ajánlom figyelmébe a„Kreatív szappanok, könnyen elkészítheted magad” című e-könyvünket, amely minden szükséges információt tartalmaz a szappankészítésről.

Természetesen a naturseife-und-kosmetik.de oldalon is rengeteg tippet, ötletet és receptet talál a saját szappankészítéshez és más barkács kozmetikai termékekhez. Szeretne saját szappant készíteni? Akkor nézze meg az útmutatót: Hogyan készítsünk saját szappant? Azt is elolvashatja a Lúg helyes módon történő lúgkészítés című cikkben, hogy hogyan keverje ki egyszerűen és könnyen a szappankészítéshez szükséges lúgot.

Borotvaszappant vásárolna?

Ha a szappankészítés egyelőre még túl bonyolultnak tűnik Önnek, természetesen borotvaszappan után is nézhet. Mindig ügyelj arra, hogy természetes szappanról legyen szó, azaz növényi zsírokból és olajokból készüljön, és szappanosítással állítsák elő. Csak ezek a szappanok táplálják igazán a bőrt. Igazán nagyszerű borotvaszappanokat kaphat a Klar Seifen oldalon.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API