Készíts saját levendula szappant – Szappan banderole

Szappan banderole levendula szappanhoz

Készíts saját levendula szappant
Levendula szappan szappan banderolával

Saját levendulaszappan készítése – ezt már biztosan mindenki megtette, aki rendszeresen készít saját szappant. Elvégre a levendulás szappanok igazi klasszikusok a szappanok között. A levendulás szappan legmeggyőzőbb tulajdonsága természetesen az illata. Aligha van olyan ember, aki ne szeretné a levendula gyengéd és virágos illatát. Ha a szappan ráadásul szépen márványozott vagy természetes levendulaágakkal vagy virágokkal díszített, a házi készítésű levendulás szappan a fürdőszobában is nagyszerű látványt nyújt. A barkácsolt levendulás szappanodat aztán tovább fokozhatod a levendulás szappanhoz való szappanrudakkal, amelyeket innen ingyenesen letölthetsz.

Készíts saját levendulaszappant – különböző módszerek vezetnek a célhoz

A naturseife-und-kosmetik.de oldalon tippeket, ötleteket és útmutatókat talál a természetes szappanokhoz, más néven „valódi szappanokhoz”. Ezek egy szappanosítási folyamat során jönnek létre, amelyet a zsírok, olajok és lúgok egyesítésével és emulgeálásával indítanak el.

A lúg és a különböző zsírok és olajok kombinációja hozza létre a valódi szappanokat. Az ilyen szappanok különösen jól tisztítanak, mégis enyhék és táplálóak. Tudjon meg többet a természetes szappanokról a Szappanok, miért is valójában? Természetesen meg kell ismerkednie a témával, mivel a felhasznált lúg maró hatású. A szappankészítés ezért nem teljesen biztonságos, ezért nem gyerekeknek való. Azonban a saját szappankészítés nagyon szórakoztató. És a kezdeti szkepticizmus után a legtöbb szappanfőző szórakoztatónak és élvezetesnek találja. Fontos, hogy kövesse a biztonsági utasításokat .

Ha a lúg és a szappanragasztó kezelése nem az Ön számára való, nem kell lemondania a saját szappankészítésről. Ehelyett lehetőséged van kész szappanalapot vásárolni és azt beolvasztani. A szappanalap általában tenzideket tartalmaz, tehát ezek nem „igazi szappanok”, hanem szilárd tenzidtartalmú termékek.

Ez a fajta szappan jól tisztít, de kevésbé tápláló és kíméletes a bőrhöz. Az ilyen formázott szappanok azonban jól használhatóak dekorációként vagy egyszerű kézmosáshoz, és igazán szép dekoratív szappanokat készíthetünk belőlük. Az öntött szappanalap, amelyet egyszerűen beolvasztunk, tetszés szerint színezhető, illatosítható és formázható. Ezért akár saját levendulás szappant is készíthet belőle.

Készítsen saját levendulás szappant – természetes szappankészítés lúggal és zsírokkal

A naturseife-und-kosmetik.de természetes levendulás szappan receptje természetes kókuszolajat tartalmaz alapzsírként, olívaolajat és repceolajat , valamint tápláló sheavajat és búzacsíraolajat. A házilag készített levendulás szappan illatosítása illóolajjal és a valamivel olcsóbb levendulaolajjal történik.

A természetes levendulaszappan készítése NaOH-val, zsírokkal és olajokkal történő saját levendulaszappankészítéshez részletes útmutatót talál a Természetes levendulaszappan készítése című cikkben.

Ha szeretné, a természetes levendulás szappant színezheti is, hogy még vonzóbbá tegye. Én ehhez csillámot vagy speciális szappanfestéket szeretek használni. Egyszerű vagy bonyolultabb márványozással igazán nagyszerű és személyre szabott levendulás szappanokat készíthetsz magadnak.

Tipp: Házi készítésű levendulás szappanodat szappanszalaggal is kiegészítheted. A banderole nem csak a megjelenést dobja fel. Ehelyett arra is használhatod, hogy jelezd vele, milyen összetevőket tartalmaz a szappanod, mikor készült és hogyan használd.

A DIY levendulás szappanhoz különböző szappanpántokat talál itt:

[wpfilebase tag=file id=55/]

[wpfilebase tag=file id=56/]

A szappanbanderolákat ingyenesen letöltheted és kinyomtathatod.

A Letöltött termékek kategóriában még sok más banderollt, címkét és egyszerű hajtogatott dobozokhoz és díszdobozokhoz való sablonokat találsz.

Készíts saját levendulás szappant gyerekekkel – szappankészítés lúg nélkül

A lúggal történő szappankészítés némi előkészületet igényel. Valójában meg kell ismerkedned a témával, be kell szerezned néhány dolgot, és nagyon óvatosan és csak megfelelő védőszemüvegben és kesztyűben kell dolgoznod.

Ha a levendulás szappan elkészítésének egyszerűbb és gyorsabb módját részesíted előnyben, akkor a kész szappanalapból való készítés lehet, hogy neked való. Ez a szappankészítési lehetőség gyermekek számára is alkalmas. A nyers szappankeverékkel, azaz a kész szappanalaplappal való munka során pedig a kreativitásodnak nincsenek határai. A szappanalapot tetszés szerint illatosíthatja és színezheti, formákba öntheti vagy tömbszappanként gyárthatja.

A saját levendulás szappan elkészítéséhez használhat színben passzoló szappanfestéket, levendula illóolajat vagy a levendula természetes illóolaját. A szappanhoz adhat szárított levendulavirágot is, vagy a még nem teljesen szilárd szappanalapra egy egész levendulaágat helyezhet.

Készítsen saját levendulaszappant szappanalaplettel:

  • A kész szappanalapot néhány másodperc alatt felolvaszthatjuk a mikrohullámú sütőben vagy egy tálban vízfürdő fölött. Egyszerűen vágja ki a szükséges mennyiségű szappanalapot a tömbből, és vágja kisebb darabokra.
  • Most a szappanalapot megolvasztjuk.
  • A folyékony szappanalapot most már tetszés szerint színezheti (nézze meg a termékajánlásokat; a csillám például remekül alkalmas a szappanos keverék színezésére).
  • Ahhoz, hogy a szappan később jó illatú legyen, természetesen érdemes parfümolajat, speciális szappanillatosítót vagy illóolajat hozzáadni. A természetes levendula illóolaj ideális a saját levendulás szappan készítéséhez. Már néhány csepp is elég.
  • A keveréket most már bele lehet önteni a formákba. A szilikonformák különösen praktikusak, mivel a szappan könnyen kivehető belőlük.

Mivel a kész nyers szappannal való munka meglehetősen egyszerű, az ötleteinek aligha szabhat határt. Színezze a szappant, ahogyan csak szeretné, rétegezze különböző színekkel, és öntse tetszés szerint csinos formákba.

Olvasztás és formázás után a szappanmassza körülbelül 15 percen belül szilárd lesz. Ezután azonnal felhasználható, és nem kell száradni vagy érlelődnie, mint a természetes szappanok esetében.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API

2 Comments

  1. Ich habe Interesse am Buch für Milchseifen. Ich bin bereits Seifensiederin. Wie kann ich mehr über das Buch erfahren, es ggf. bestellen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*