Készítsen egyszerű tölcséres szappant magának

Gyors módja a márvány szappan

Házi szappan

A tölcséres szappant magad is elkészítheted egyszerű módon. A tölcséres szappan olyan szappan, amelyet a szappanformába öntéskor egy tölcséren keresztül öntenek. Ez nagyszerű hatásokat eredményez, amelyek különleges megjelenést kölcsönöznek a barkácsszappannak. Mivel a tölcséres szappankészítés egy meglehetősen egyszerű öntési technika a saját szappankészítés során, még a kezdők is kipróbálhatják. Szeretné elkészíteni a saját tölcséres szappanját? Akkor olvasson tovább. Ebben a cikkben megmutatom, hogyan készíthetsz saját magadnak tölcséres szappant, és adok néhány hasznos tippet az első próbálkozásaidhoz:

Saját tölcséres szappan készítése

Ha saját tölcséres szappant szeretnél készíteni, több lehetőséged is van. Különböző technikák léteznek arra, hogy ezt a fajta szappant magad készítsd el. Itt egy nagyon egyszerű módszert szeretnék bemutatni. Az egyszerű tölcséres technikával még a kezdők is remek szappanokat készíthetnek maguknak.

Egyébként mik azok a tölcséres szappanok?

A tölcséres szappanok általában egy nagyon egyszerű módja annak, hogy a házi készítésű szappanok szép megjelenést kapjanak. És nem minden tölcséres szappan egyforma. A szappant tölcséren keresztül töltheted egy kerek formába (itt is van két változat), vagy használhatsz egy tipikus szappanformát.

Itt szeretnék bemutatni egy igazán egyszerű módszert, amivel saját magadnak készíthetsz tölcséres szappant. Kezdőknek is alkalmas, és tetszés szerint variálható. Szeretne például többféle színt használni? Akkor egyszerűen adj hozzá egy vagy több színt a szappanrecepthez. Természetesen az itt bemutatottól eltérő szappanreceptet is használhat. Ekkor azonban ne feledje, hogy a szappanragasztónak a lehető leghosszabb ideig folyékonynak kell maradnia. Hiszen a szappan csak akkor folyik át jól a tölcséren, ha a ragasztó elég folyékony.

Így a szappanragasztó sokáig folyékony marad:

Ezt már ismerheti a szappan kavarásából (márványozásából ): a szappanragasztónak sokáig folyékonynak kell maradnia, hogy nyugodtan dolgozhassunk. Azonban valószínűleg Ön is főzött már egy vagy több olyan szappant, amely a feldolgozás során nagyon gyorsan besűrűsödött, és rövid keverési idő után már nem volt folyós.

A saját kezünkben van, hogy a szappanragasztó mennyire jól feldolgozható. Például egyes illóolajok hatására a szappanragasztó gyorsan besűrűsödik. Ha sok szilárd zsírt használunk a szappanreceptben, a gyors sűrűsödés szintén problémát jelent. A vízcsökkenést sem szabad tervezni a kavarás vagy a formázás során.

Itt összefoglaltam, hogy mi a fontos, amikor egy szappanreceptet örvényesítésre vagy formázásra készítünk:

  1. Csak olyan illóolajokat használjunk, amelyek nem okoznak gyors sűrűsödést a szappanragasztóban. Ezért a legjobb, ha olyan illóolajat használsz, amivel már dolgoztál. Alternatívaként gyakran a kiskereskedőtől is megkaphatja ezt az információt, például a Gracefruitnál. Tipp: A virágos illatanyagok általában nem alkalmasak márványozásra és formázásra. Ezek miatt a szappanragasztó gyakran nagyon gyorsan besűrűsödik.
  2. Ne csökkentse a víztartalmat. A szappanreceptben a víz mennyiségének csökkentése néha előnyökkel jár. Azonban nem szabad csökkenteni a kiszámított víztartalmat, amikor kavargatja vagy tölcséresíti a szappant. Ha ugyanis több vizet használ, a szappanragasztó tovább marad folyós.
  3. Ne dolgozzon túl melegen. Ha a lúgot és a zsírokat még nagyon melegen dolgozzuk fel, a szappanosítási reakció gyorsabban beindul, és a ragasztó gyorsabban megköt. Ezért kérjük, mindig a lehető leghidegebben dolgozzunk. Ha a szappanreceptben sheavajat is használunk, az ideális munkahőmérséklet 28 °C és 33 °C között van.
  4. Ne tartalmazzon túl sok szilárd zsírt a receptben. Ideális esetben körülbelül 20-25 százaléknyi habzó zsírt , például kókuszolajat vagy babassuolajat és körülbelül 50-60 százaléknyi növényi olajat használjon. Egyébként az olajsavban gazdag növényi olajok ideálisak, mivel ezek csak lassan szappanosodnak. Ez azonban nem feltétlenül szükséges. Emellett 20-30 százalék desztillált vizet is tartalmazzon (a teljes zsírtartalom alapján).

A tölcséres szappan elkészítési útmutatója és receptje

A recept és az utasítások példaként szolgálnak. Természetesen itt összeállíthatja saját szappanreceptjét, és más színeket és illatanyagokat is használhat. Én ezt a szappanreceptet használtam, és nagyon jól bevált a tölcséres szappanhoz:

Szappan recept tölcséres szappan egyszerű:

Nehézségi szint: könnyű

Formázás: A termék a következő módon készül: A termék a következő módon készül: A termék a következő módon készül Egyszerű blokkforma

Keverési kellékek: 1 további edény a szín keveréséhez, 1 tölcsér, saját készítésű tölcsérkészülék (lásd a képen)

Színezőanyag: 1 teáskanál titán-dioxid a forró lúgban, 1 evőkanál rózsaszínű agyag

Illatanyag: 3 g palmarosa, 5 g narancs, 2 g pacsuli, 3 g bergamott illóolajok

A funnelling egy nagyon egyszerű márványozási technika, de egy fontos dolgot nem szabad elfelejteni. Ahhoz, hogy gond nélkül elkészíthesse a saját tölcséres szappanját, győződjön meg róla, hogy megfelelő szappanreceptet választott. A szappanragasztónak nagyon sokáig folyékonynak kell maradnia. Ezért ne használjon bonyolult illóolajokat, amelyek miatt a szappanragasztó gyorsan besűrűsödik. Válasszon olyan olajokat is, amelyek sokáig folyékonyan tartják a szappanragasztót, például olívaolajat. Ha a szappanragasztó túl gyorsan besűrűsödik, már nem lehet átönteni a tölcséren. Ezért kerülje az olyan recepteket, amelyek sok szilárd zsiradékot használnak. Minden olyan zsír, amely gyorsan besűrűsödik, itt is kontraproduktív.

Hogyan öntsön vizuálisan tetszetős tölcséres szappant?

feltételezem, hogy ismeri a szappankészítést, és már készített néhány szappant maga is. Mindenesetre ajánlom a Kreative Seifen einfach selber machen című ebookot. Ebben mindent megtudhatsz a szappankészítésről, a szappanok összetevőiről, a szappanok összetételéről és még sok másról.

Íme, így készíthetsz magadnak tölcséres szappant:

Először is készítsd el a lúgot NaOH-ból és vízből a szokásos módon. Kérjük, itt is tartsa be a biztonsági szabályokat, és ne felejtsen el védőszemüveget és kesztyűt viselni.

Ezután a kókuszolajat a tűzhelyen lévő edényben megolvaszthatjuk. Ezután vegye le a lábast a tűzhelyről, és mérje bele a shea vajat a meleg kókuszolajba. Lassan olvad meg, és nem kell tovább melegíteni. Hagyja mindkét összetevőt lehűlni körülbelül 35 °C-ra. A zsírokat és a lúgot mindenképpen jól ki kell hűteni, mert így a szappanragasztó is tovább marad folyékony.

lehűlés után a zsírokhoz hozzáadhatja a két nem felmelegített olajat, és mindent jól összekeverhet.

most készítsen elő egy külön edényt a szín keveréséhez, keverje össze az illatanyagokat, és tegye félre a pigmenteket kézre készen.

készítse elő a szappanformát is. Hogy ne kelljen végig a tölcsért tartani, érdemes egy tartót készíteni. Egyszerűen használjon egy fedelet (pl. egy kis joghurtos vödörből), és vágjon bele egy megfelelő lyukat.

Trichterseife selbst herstellen

Alternatívaként használhat egy darab kartont is, ahogy a képeken látható. Nem kell profin kinéznie, a lényeg, hogy tartson.

Nyomd át rajta a tölcsért, és helyezd az egészet a tömbforma közepére. A tölcsér végének nagyjából a forma közepéig kell érnie.

ezután öntse a lúgot egy szitán keresztül a zsírokhoz a szokásos módon. Keverjen össze mindent jól egy botmixerrel. Kérjük, ne feledje, hogy ennél a lépésnél is viseljen védőfelszerelést, azaz védőszemüveget és kesztyűt.

A szappanragasztónak folyékonynak kell maradnia, ezért kerülje az erőteljes keverést és keverést.

Most adja hozzá az illóolajokat. Keverjen össze mindent újra jól, majd vegye ki a szappankeverék körülbelül felét, és öntse a mellékelt tartályba.

most színezze mindkét részt a kívánt színekkel. Nyugodtan használhat kettőnél több színt is.

most keverje össze újra mindkét keveréket a botmixerrel, hogy a pigmentek valóban jól eloszoljanak. Kérjük azonban, hogy csak olyan rövid ideig keverje, amennyire szükséges, hogy a keverék ne sűrűsödjön be.

Trichterseife selbst herstellen

most pedig jöhet a munka: először öntsd az egyik színt kis adagban a tölcsérbe. Mentálisan számoljon kettőig, hogy az adagok mindig a lehető legegyenletesebbek legyenek. Most öntse közvetlenül utána a második színt, szintén kis adagban. Így folytassa, amíg a szappanragasztó el nem fogy.

Nem baj, ha a szappanragasztó adagjai nem egyforma méretűek. Így mindig különböző hatást érhet el.

Amint a szappanforma megtelik és a szappanragasztó elfogyott, a formát lefedheti fóliával. A szappannak zselésednie kell. A gél fázis elősegítése érdekében a szappanformát törölközőbe csomagolhatja, és meleg vizes palackra helyezheti. Másnapra a tölcséres szappan készen áll a formázásra. Vágja a szokásos módon kézreálló, egyenletes darabokra, és hagyja a tölcséres szappant legalább további 4 hétig száradni.

Trichterseife selbst herstellen

türelem a saját szappankészítés során – még a tölcsérszappan esetében is

Ha saját magad szeretnél tölcséres szappant készíteni, szükséged lesz egy kis türelemre. A színes masszát ugyanis adagonként és színről színre kell a szappanformába önteni. Ez egyszerűen időbe telik.

Ha a szappanragasztó túl sűrű, akkor már nem folyik át a tölcséren. Segíthet, ha egy kanál glicerint keverünk a keverékbe, és jól összekeverjük. Ettől a szappanragasztó ismét folyékonyabb lesz. Folytassa így, amíg a szappanformát meg nem tölti. Ezután a szokásos módon izolálja a szappant, hagyja zselésedni, és másnap vágja ki.

Ha tetszik a tölcséres módszer, más módon is elkészítheted a saját tölcséres szappanodat. Például létezik a„tölcsér nélküli tölcséres módszer” is, amelyhez már közzétettem utasításokat. A kerek tölcséres szappanok is szépek. Elvileg hasonló módon készülnek. A szappanragasztót azonban egy függőleges kerek formába öntik. A kerek tölcséres szappan második változatánál a kerek szappanformát az oldalára helyezzük, és a tölcsért a formába helyezzük. Ez teljesen más hatást kelt, de szintén jól néz ki.

 

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API