Készítsen saját szappant zabból, tejből és mézből

Szappan recept: Zab, tej és méz szappan

Naturseife mit Hafer Seife Hafer, Milch und Honig

Vannak olyan szappanreceptek, amelyeket a legtöbb bojler valószínűleg már kipróbált. Akinek kicsit több tapasztalata van a saját szappankészítésben, az előbb-utóbb tejszappant fog készíteni. A tejszappanok különösen krémes és finom habzásukról ismertek. Érezhetően simává és puhává teszik a bőrt. Ha ehhez a házi tejszappanhoz finomra őrölt zabpelyhet és értékes mézet adunk, akkor a tejszappan tápláló tulajdonságait a gyengéd hámlasztó és masszírozó hatással, valamint a méz antibakteriális és hidratáló tulajdonságaival együtt kapjuk meg. Készítesz saját szappant zabbal, tejjel és mézzel? Mindenképpen próbálja ki! A zab, tej és méz szappan receptjét itt találod:

Készíts saját szappant zabbal, tejjel és mézzel – a szappan receptje

Ez a szappanrecept, pontosabban az alaprecept csak egy példa. Bármilyen más szappanrecept felhasználható a tej, a zab és a méz természetes szappanban való kombinálásához. Ez az én zab, tej és méz szappan receptem.

Mivel ez egy régebbi recept, pálmaolajat tartalmaz. A pálmaolaj régebben népszerű összetevő volt a szappankészítésben, de mára kegyvesztetté vált. Ha pálmaolajat szeretne használni, akkor ezért lehetőség szerint minősített kereskedőktől származó pálmaolajat használjon. Természetesen a pálmaolajat is helyettesítheti, vagy más szappanreceptet találhat ki, vagy egyszerűen csak kicserélheti a pálmaolajat. Ha még mindig bizonytalan vagy általában nincs tapasztalata a saját szappankészítésben, akkor a legjobb, ha először megnézi a naturseife-und-kosmetik.de„Kreative Seifen einfach selber machen” című ebookját.

És itt van a zab, tej és méz szappan receptje

Hozzávalók és további összetevők** itt:

[amazon box=”B00NXXPUNI,B004RGOCY8,B06Y432Y9D” grid=”3″]

Természetesen bármilyen illatkeveréket és bármilyen parfümolajat használhatsz. Én a Gracefruit Honey Wash parfümolaját szeretem, és minden mézes szappanban használom. A parfümöt a Lush jól ismert Honey I Washed The Kids illatáról mintázták, és az eredmény egy olyan parfümolaj, amit tényleg mindenki szeret. Emellett nagyon könnyű vele dolgozni, és nem sűrűsödik be gyorsan a szappanragasztó. A Gracefruitnak van egy Oatmeal, Milk & Honey illata is, amely egy kicsit olyan illatú, mint a marcipán.

Készítsen saját szappant zabbal, tejjel és mézzel – amit tudnia kell

  1. A zabliszt, tej és méz szappan a már ismert módszerrel és a biztonsági szabályok betartásával készül. Mivel ez egy tejes szappan, a tejet a forrázás előtt jégkockaformában kell lefagyasztani. A lúgot ezután ezekből a tejjégkockákból készítjük el. A mézhez vegyünk egy kis vizet, és melegítsük fel. Ne feledje azonban, hogy ezt a vízmennyiséget kivonja a tejből, és ennek megfelelően csökkentse a tej mennyiségét. Ellenkező esetben a szappan később túl lágy lesz, és sokáig fog tartani, amíg megszárad. a 40-50 g víznek elegendőnek kell lennie! Oldja fel a mézet ebben a vízben, és a gyártási folyamat végén adja a vizet és a mézet a szappanragasztóhoz vagy a lúghoz.
  2. A zabpelyhet össze kell törni, különben túl nagy lesz, és kellemetlen érzetet keltene a kész szappanban. Egyszerűen csak adjuk őket a szappanragasztóhoz az illatanyaggal együtt, miután az besűrűsödött, és keverjünk össze mindent újra alaposan.
  3. Most jön a legfontosabb pont a mézzel és tejjel való saját szappankészítésnél: Semmiképpen sem szabad a szappant elszigetelni! Amikor a besűrűsödött szappanragasztót a szappanformába önti, lazán takarja le egy zacskóval vagy ruhával, majd a formát lehetőleg 24 órára hűvös helyre tegye. Tavasszal és ősszel az erkély vagy a terasz ideális erre a célra. A pince is általában hűvös. A méz jelentősen felmelegíti a szappant, ami különösen tejszappanok készítésekor kontraproduktív.

Ha a fenti „Készítsünk saját szappant zabbal, tejjel és mézzel” szappanreceptet használjuk, akkor egy szilárd és jól habzó természetes szappant kapunk, amely nagyon enyhe és gyengéd a bőrhöz. Érlelési idő: legalább 6 hét.

Tippek szappankészítőknek**:

[amazon box=”B071J3SWPK” template=”horizontal”]

[amazon box=”B00HBSUH7U” template=”horizontal”]

Készítsen saját tejszappanokat

A tejszappanok azért népszerűek, mert enyhe és nagyon krémes habot képeznek. A tejszappan készítéséhez különböző technikák és alapanyagok használhatók. Tejszappant készíthetünk úgy, hogy állati vagy növényi tejet használunk a lúg elkeveréséhez. Alternatívaként tejport is adhat a szappanhoz, vagy tejterméket, például túrót vagy tejszínt adhat a szappanragasztóhoz.

Különösen akkor, ha tiszta tejjel készít tejszappant, ügyeljen arra, hogy hidegen dolgozzon. Ideális esetben a tejet előzetesen le kell fagyasztani. Ez megakadályozza, hogy a lúg túlságosan felmelegedjen. Ez különösen fontos, ha azt szeretné, hogy a szappan színe fehér legyen. Ha a tejet túlságosan felmelegítjük, a tejfehérje lebomlik, és a lúg narancssárga vagy sötétsárga színűvé válik. A szappan így bézs színű lesz.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API