Szappan recept – Természetes levendula-rozmaring szappan

Természetes szappan illóolajokkal

Seifenrezept
Kräuterseife mit Lavendel und Rosmarin

A rozmaring és levendula illóolajokkal készült szappan nemcsak természetesen jó illatú, hanem számos pozitív hatással van a bőrre és a közérzetre is. Ráadásul a természetes levendula és rozmaring szappan receptje egyszerű, és kezdők is elkészíthetik.

Mit tesznek a szappanreceptben lévő illóolajok

A rozmaring ill óolaj keringésfokozó és melegítő tulajdonságairól ismert. Ezért gyakran használják hideg fürdőkben. A rozmaring illóolajat a foltos bőrre és kisebb sebekre is ajánlják. Enyhegyulladáscsökkentő és tisztító hatása van.

A levendula illóolaj ideális kombinációja a rozmaringolajnak a házi szappanban. A levendulavirágból kivont illóolajat gyakran használják szobaillatosítóként, és számos pozitív tulajdonsága miatt nagyon alkalmas adalékanyagként kézzel készített fürdőszerekhez, házi kozmetikumokhoz és természetesen saját szappankészítéshez.

A levendulaolaj antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Az olaj illata nyugtató hatású, és még az alvást is elősegítheti. A két illóolaj kombinációban a szappanreceptekben egy kis csodafegyver a pattanások, pattanások és gyulladások ellen. De kertészeti szappanok adalékaként is jól használhatóak, mivel közvetlenül kezelik a kisebb sérüléseket.

Készítsd el a saját szappanodat – a szappan receptje

Levendulaszappanhoz megfelelő termékek – promóciós partnertermékek**

[amazon box=”B08298QP2S”]
[amazon box=”B098SHN4SB”]
[amazon box=”B08MW6JP6B”]

Készítsd el a saját szappanodat – íme hogyan

Feltételezem, hogy Ön már ismeri a saját szappankészítést, ezért ismeri és betartja a biztonsági szabályokat. Ha ez nem így van, kérjük, előzetesen tájékozódjon a témában. A Kreative Seifen einfach selber machen című ebook jó kiindulópont. Itt előzetesen tájékozódhat a biztonsági szabályokról és a szappankészítésről.

Szeretne többet olvasni arról, hogyan kell biztonságosan összekeverni a NaOH és a vizes lúgot? A lúg helyes előállítása című cikkben leírtam a pontos folyamatot.

Így készítheted el a saját levendulás és rozmaringos szappanodat a szappanrecept szerint:

  1. A szárított gyógynövényeket (például zsálya, rozmaring, borsmenta, kakukkfű….) finomra őröljük, és 50 g olívaolajat öntünk rá. Hagyja állni legalább 4 órán át, amíg a gyógynövények már nem érzik „karcosnak”.
  2. Most már lehet a kókuszolajat és a pálmaolajat kimérni, majd felolvasztani.
  3. Közben keverjük össze a lúgot (ha akarjuk, használjunk jégkockát). Mint mindig, a NaOH mennyiségét előre számítsa ki maga (a kívánt szuperzsírosodás mértékétől függően)
  4. Ha a zsírok megolvadtak, keverje bele a sheavajat és a többi olajat, majd hagyja a zsíros keveréket kihűlni.
  5. Hagyja, hogy minden kb. 40°C-ra hűljön, és csak ezután adja hozzá a lúgot a zsíros keverékhez. Keverjen össze mindent egy keverőkanállal, és sűrítse be a szappankeveréket botmixerrel.
  6. Most már hozzáadhatja az illóolajokat és a gyógynövényeket a maradék olívaolajjal együtt, és ismét jól összekeverhet mindent.
  7. A szappankeverék most már készen áll a formázásra.
  8. Körülbelül 24 óra elteltével a natúr szappan formába önthető, majd a következő 4-6 hétig érlelődhet.

Saját szappankészítés

  1. Ha még soha nem készített szappant, akkor először is meg kell ismerkednie az eljárással. Minden szükséges információt megtalál az e-könyveinkben.
  2. Kérjük, mindig tartsa be a biztonsági előírásokat !

A kész natúr szappan

A natúr szappan nagyon enyhe és frissítő hatású. Használható száraz bőrre, de hibás és pattanásos bőrre is. A gyógynövények gyengéd hámlasztó hatást biztosítanak. Meglehetősen szilárd természetes szappanná fejlődik, amely kellemes és gazdag habot képez.

Ha szeretné, a szárított gyógynövényeket nemcsak a szappanragasztóhoz adhatja, hanem a tömbre is szórhatja őket. Ebben az esetben egyszerűen szórja a gyógynövényeket a keverékre közvetlenül azután, hogy a szappanragasztót a szappanformába önti.

Banderolák levendulás szappanhoz

A naturseife-und-kosmetik.de oldalon rengeteg szép szappanpántot, címkét és hajtogatódobozt talál ingyenesen letölthető sablonként. Egyszerűen töltse le egyetlen kattintással, és nyomtasson ki annyit, amennyit csak szeretne! Feltöltöttem neked néhány szappanbanderollát levendulás szappanokhoz is. Csak nézz körül az ingyenesen letölthető termékek között.

Rengeteg egyszerű szappanbanderollát töltöttem fel levendulás szappanokhoz a szappanbanderollák levendulás szappanokhoz szekcióban. Egy „rusztikusabb” banderolát is találsz levendulás szappanokhoz a Banderole levendulás szappanokhoz című cikkemben.

Rohstoffe und Zutaten für deine selbst gemachte Kosmetik und DIY Seifen

Ich empfehle immer gerne den

–> Klick direkt zum Shop: Online Shop Dragonspice für Seifensieder und Kosmetikrührer.

Hier erfolgt der Versand schnell, die Auswahl an Fetten, Ölen, Wachsen, ätherischen Ölen, Parfumölen, Kosmetikrohstoffen und Zubehör ist riesig und der Service ist zuverlässig.

Seifen ganz einfach selber machen

Mit dem ebook von naturseife-und-kosmetik erfährst du, wie du Seifen ganz einfach selbst herstellen kannst:

Ganz toll ist auch der Shop von wesentlich. Dort gibt es natürlich Pflanzenöle, Sheabutter, Wachse, Kakaobutter, jede Menge ätherische Öle und vieles mehr:

**Hinweise zu Partnerlinks

**Partnerlinks und ggf. angegebene Preise verstehen sich inkl. Mehrwertsteuer und ggf. zzgl. Versandkosten. Aktuelle Preise und Verfügbarkeit sind bitte direkt über den Verkäufer einzuholen.

Die mit Sternchen (**) gekennzeichneten Verweise sind sogenannte Provision-Links. Wenn du auf so einen Verweislink klickst und über diesen Link einkaufst, unterstützt du aktiv naturseife-und-kosmetik.de – denn ich bekomme von deinem Einkauf eine kleine Provision. Für dich verändert sich der Preis dabei nicht!!

Zu Amazon Empfehlungen: Partner Links / Bilder von der Amazon Product Advertising API